En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

D&R, Kitapyurdu, İnkılap, İdefix, Remzi Kitabevi, Kitapkolik, Eganba, Kidega, BKM, Hepsiburada Kitap, Kitapseç ve Amazon Kitap internet  satış sitelerinin çok satan kitaplar listelerinden alınan verilerle,  2022 yılı Mayıs ayında en çok satan kitaplar listesi:   

1

Gece Yarısı Kütüphanesi, Matt Haig

2

Tiamat, İhsan Oktay Anar

3

İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?, İlber Ortaylı

4

Fareler ve İnsanlar, John Steinbeck

5

Seni Yoran Her Şeyi Bırak, Müthiş Psikoloji

6

KozmosCarl Sagan

7

Ken Taç Dis, Zafer Algöz

8

Kıyamet Emeklisi, Şule Gürbüz

9

Altıncı Koğuş, Anton Çehov

10

Enkaz Altındakiler, Beyza Alkoç


1. Gece Yarısı Kütüphanesi

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Matt Haig
Domingo Yayınevi, 283 sayfa

2022 Yılı Mayıs ayında en çok satan kitaplar arasında zirvede bulunan kitap  Matt Haig'in "Gece Yarısı Kütüphanesi" kitabı oldu.
42 Dile çevrilen Uluslararası Çoksatan
2020 Goodreads Yılın En İyi Romanı
"Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var," dedi. "Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider. Her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansını sunar sana. Farklı seçimler yapmış olsan, şu an nasıl bir hayatın olacağını görürsün.
Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?"
Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında... Kitapların her birinde Nora'nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar.
Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora'nın aklı sorularla doluyor. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?
İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig; Nora'nın pişmanlıklara, ihtimallere ve yeniden seçme imkanına dair çıktığı bu yolculukta, ona eşlik edecek okurlara sürükleyici ve insanın en temel sorunlarını konu alan bir kurgu sunuyor.
 "Değişmesini istediğimiz bir dünyada hep birlikte sıkışıp kalmışken, tam zamanında yazılmış bir modern çağ masalı, günümüzün Şahane Hayat'ı."
Jodi Picoult
"Kitapların yaşamı değiştirme gücünü kutlayan, içtenlikle ve mizahla yazılmış, baştan çıkarıcı bir roman."
Sunday Times
"Matt Haig sözcükleri konserve açacağı gibi kullanıyor. Konserve de biziz."

Jeanette Winterson

2. Tiamat

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Everest Yayınları, 160 sayfa

"Başlangıçta her şey soğuk, boş ve anlamsızdı. Kutsal Rüzgar sular üzerinde okşar gibi anaforlarla esiyor, güneş ve ayın, burçlar ve yıldızların henüz yaratılmadığı zifiri gecede, gözleri mucizevi bir dokunuşla açılmış halde bizzat kendini, yani
karanlığın yine ta kendisini gören kör tabiatı sanki teselli ediyordu.
Onun uyanıp cisimleşmiş hali olan diğer çelik canavarın belirsiz silueti ise satıhtaki zayıf aydınlığın hemen altında adeta kımıltısızdı."

İhsan Oktay Anar'ın derin denizlerde kurduğu alemde, o belirsiz, kımıltısız siluetin hem içinde hem dışında, olağanüstü bir hikayede, hikayeyiz.

3. İnsan Geleceğini Nasıl Kurar? 

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

İlber Ortaylı
Kronik Kitap, 288 sayfa

"Bir hedef bulacaksınız, o uğurda çalışacaksınız, hedefinizi gerçekleştirmek için bir yol arayacaksınız, yol yoksa da o yolu yapacaksınız. Bir defa geçtiğiniz yoldan da bir daha geri dönmeyeceksiniz. Çünkü lüzumsuz geri dönüş başarısızlıktır, tekrara düşmektir, ufku kapatmaktır. Hedef bulmak, yol açmak ve aynı yoldan geri dönmemek. Hayattaki gayemiz budur."
İLBER ORTAYLI
Kendi kendinin mimarı olma ve hayata atılma. Yetenek, keşif, merak, potansiyel, heves, ayakta kalma güdüsü. Öğrenmenin, çalışmanın, düşünmenin yolları ve yöntemleri. Çalışacağız, okuyacağız, göreceğiz, planlayacağız, kendimize bir hayat kuracağız, tamam ama bunu hangi ölçüye göre yapacağız?
İlber Ortaylı bu kitapta kişinin hayattaki gayesini nasıl belirleyeceğini, hedefini nasıl koyacağını, geleceğini nasıl planlayacağını, potansiyelini nasıl değerlendireceğini yüzyılların içinde dolaşarak, tarihin büyük düşünürlerinin binlerce yıla meydan okuyan görüşlerini de yanımıza katarak izah ediyor. Kendimize her gün sorduğumuz ve cevap bulmakta zorlandığımız soruları kendi deneyimleri ve engin bilgisi ışığında yanıtlıyor.
İnsan kendini nasıl inşa eder?
Potansiyelimizi değerlendirebilmek için hangi yeteneklere sahip olmalıyız?
İnsan hedefini nasıl koyar, geleceğe dönük planlarını nasıl yapar?
Yeteneğimizi, merakımızı nasıl keşfederiz ve nasıl geliştiririz?
Kendi talihimizin mimarı olabilir miyiz?
Etrafa bakma sanatı nedir, nasıl öğrenilir?
Mutluluk neden hem hakkımız hem de görevimizdir?
En zor zamanlarda direnme gücünü nerede bulacağız ve ilhamı nelerde arayacağız
İnsan Geleceğini Nasıl Kurar? yaşam tecrübesini paylaşmayı vazife bilen bir entelektüelden, İlber Hoca'dan, okurlar için bir yol açma, yol yapma, kendini inşa etme ve toplumu ayağa kaldırma rehberi. Platon, Seneca, Cicero, Farabi gibi bilgelerin ilhamı eşliğinde ve Yenal Bilgici'nin sorularıyla.


4. Fareler ve İnsanlar

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

John Steinbeck
Sel Yayıncılık, 111 sayfa

Pulitzer ve Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan John Steinbeck’in çağımızın toplumsal ve insani meselelerini ustalıkla resmettiği eserleri modern dünya edebiyatının başyapıtları arasında yer alır. 
Fareler ve İnsanlar, birbirine zıt karakterdeki iki mevsimlik tarım işçisinin, zeki George Milton ve onun güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk yoldaşı Lennie Smallun öyküsünü anlatır. Küçük bir toprak satın alıp insanca bir hayat yaşamanın hayalini kuran bu ikilinin öyküsünde dostluk ve dayanışma duygusu önemli bir yer tutar. Steinbeck insanın insanla ilişkisini anlatmakla kalmaz insanın doğayla ve toplumla kurduğu ilişkileri de konu eder bu destansı romanında. Kitabın ismine ilham veren Robert Burns şiirindeki gibi; "En iyi planları farelerin ve insanların / Sıkça ters gider..." 


5. Seni Yoran Her Şeyi Bırak

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Müthiş Psikoloji
Destek Yayınları, 192 sayfa

Kimsenin hayalindeki insan olmak zorunda değilsiniz.
Duygularından ve tepkilerinden şüphe mi ediyorsun?
Kendini çoğu zaman suçlu ve eksik mi hissediyorsun?
Kararlarını ve olayları algılama şeklini sorguluyor musun?
İlişkini kaybetme korkusu yaşıyor musun?
Hep özür dileyen ve kendini açıklamaya çalışan taraf mısın?
Özgüvenin giderek azalıyor mu?
Sürekli endişeli misin?
"Ben böyle değildim, ne oldu bana?" diye düşünüyor musun?
Güçsüz ve yalnız mı hissediyorsun?

Olay mahallinde yalnız değilsin. Biri seni böyle olduğuna ikna etmeyi başarmıştır. Hayatının en güçlü olduğun alanlarında duygusal manipülasyona maruz kaldığının farkında bile değilsin. Suçluları uzakta arama, manipülatörler cinayet mahallinde dolaşan katiller gibi en yakınındakilerdir hatta en sevdiklerin...

Bu kitap maruz kaldığın duygusal manipülasyonları fark etmeni, kendini korumanı ve süreci güçlü biçimde yönetmeni sağlayacak, seni yoran her şeyden kurtulmanın kapılarını açacaktır.


6. Kozmos

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Carl Sagan
Altın Kitaplar, 384 sayfa

"Carl Sagan zamanımızın en parlak bilim adamlarından biridir... İçinde varlığımızı sürdürdüğümüz akıllara durgunluk veren Kozmos'un sonsuzluğunu dile getirirken bilimin geçmişine, şimdiki zamanına ve geleceğine ilişkin muhteşem bir eser yaratmış. "Associated Press"

Alanında göz kamaştırıcı, önerilerinde kışkırtıcı. Bu kitabı okuyan herkesin, etkisi altında kalacağından hiç kuşkum yok." The Miami Herald" 
Sagan edebi bir coşkuyla yazıyor. Harika bir eser. İnsan aklının tüm noktalarına değinen Kozmos gerçek olmayacak kadar gerçek."The Cleveland Plain Dealer"
İnsanoğlu uzay okyanusuna açılıyor
Canlıların ve evrenin yapısı
Doğa yasaları tüm evrende geçerlidir
Cennet ve cehennem
Başka gezegenlerde yaşam var mı?
Keşif yolculuklarının öyküsü
Samanyolu: Gecenin bel kemiği
Zaman ve mekan içinde yolculuk
Başka evrenlerin kapısı karadelikler
Sonsuzluğun kıyısı: Dördüncü boyut
Aklın evreni
Galaktik uygarlık
Yaşamak ya da yok olmak konusunda kim karara verecek?

7. Ken Taç Dis

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Zafer Algöz

İnkılap Kitabevi, 292 sayf

"Zafer Algöz yine yeteneğini konuşturup bizi geçmişe, yaşanan güzel anıların tam göbeğine götürüyor. Her maceranın kahramanı ile el ele, kol kola olmamıza, hep birlikte eğlenerek yeni maceralar yaşamamıza fırsat tanıyor. Ben bu eğlenceyi kaçırmadım, kitabı sizlerden önce okudum; şimdi sıra sizde. Okuyalım, yeni karakterlerin yeni maceralarının Zafer Algöz'ün nefis dokunuşu ile gözümüzün önünde canlanmasını yaşayalım." Can Yılmaz 

Usta oyuncu Zafer Algöz, merakla beklenen üçüncü kitabı Ken Taç Dis ile mizah serüvenine devam ediyor! 
Algöz, çocukluğundan gençliğine ve ustalığına kadar geçen zamanda yaşadıklarını eşsiz anlatım gücüyle aktarırken bolca güldürüyor, düşündürüyor ve hüzünlendiriyor. Hayatında önemli bir yere sahip olan Kars, Trabzon ve Bursa anılarının yanında; tiyatro ve sinema dünyasından tanıdığımız usta isimlerle birlikte kendi özel hayatından sıra dışı karakterlere de yer veriyor kitabında. 
Mizahın, sevincin ve hüznün bir arada olduğu, şaşırtıcı ve soluksuz bir maceraya hazır olun.


8. Kıyamet Emeklisi

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Şule Gürbüz
İletişim Yayınları, 1.Cilt-401 sayfa

"Rüyalar doğru çıkar, üç yol var denince önce kendine bakacaksın ve herhalde üç kat merdiven çıkacak ya da ineceğim diyeceksin, kendi kendinin yorumcusu böyle olunur. Para gelecek denince önce cebini yoklayacaksın, hiç mi yok, demek ki canın çıkarsa şöyle bir elli kuruş gelecek, zaten elli kuruşun varsa çoktan hak ettiğin ama bir türlü eline geçmeyen bir liranın yirmi beş kuruşu eline geçecek. Bir kadın mı gördün, emin ol ki o seni görmedi. Ama seni de gören biri var işte o gelecek, ama sen onu gelenden saymadığın için geldiğini bile anlamayacaksın. Bekleyeceksin, sabrın da kıt olduğundan senden daha evvel beklemeye başlamış birini hah diye alacaksın, daha eskinin hiç sesi çıkmaz, o yüzden onu mazlum, kendini galip zannedeceksin.

9. Altıncı Koğuş

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022
Anton Çehov
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 68 sayfa 

Çehov bir taşra kasabasındaki akıl hastanesinde geçen bu novellasında, eğitimli bir hasta olan İvan Dmitriç ile Doktor Andrey Yefimıç arasındaki felsefi çatışmaya odaklanır. İvan Dmitriç maruz kaldıkları adaletsizliğe, içinde yaşamaya zorlandıkları berbat koşullara karşı çıkarken, Andrey Yefimıç bunları görmezden gelmekte ısrar eder ve durumu değiştirmek için kılını bile kıpırdatmaz. Doktor sonunda içine düştüğü "felsefi" yanılgının farkına vardığında ise artık iş işten geçmiştir. Altıncı Koğuş, Rusya'nın ve ülkenin sorunlarıyla ilgilenmek yerine onları uzaktan izlemeyi tercih eden elit Rus aydınının "deliliği"nin simgesidir adeta.
Altıncı Koğuş, Russkaya Mısl dergisinin 1892 kasım sayısında yayımlandığında büyük ilgi görmüştü. Hatta Lenin'in de yapıtı okuduktan sonra dehşete kapıldığı, "Kendimi Altıncı Koğuş'a kapatılmış gibi hissettim" dediği rivayet edilir.

10. Enkaz Altındakiler

En Çok Satan Kitaplar - Mayıs 2022

Beyza Alkoç
İndigo Kitap, 472 sayfa

2022 Yılı Mayıs ayında En Çok Satan Kitaplar arasında 10.sırada bulunan kitap  Beyza Alkoç'un  "Enkaz Altındakiler" adlı kitabı oldu.

Kırık aynanın ayrılmış parçalarında birlikteydik. Birlikte ve paramparçaydık.

"Gözlerinizi açtığınızda yıkılmış bir evde uyanacaksınız. Tek çıkış yolunuz yerin altında. Kendinizi bulduğunuz çıkış noktası her bir yanı kameralarla çevrili, her yeri izlenen bir platonun içinde. Tek amacınız ise alandaki ipuçlarını takip edip evleri bulmak. Tüm yarışmacılar evleri bulduğu an kazanan belirlenmiş olacak. Öyleyse, sizi kaybetmemizi ister misiniz?"

Kumru, Uraz, Nisan, Eren ve Bulut. Farklı hayalleri olan ve birbirine yabancı beş genç. Enkaz Altındakiler isimli sıradışı bir televizyon yarışmasına başvurarak inanılmaz bir deneyime adım atarlar. Ancak ortaya çıkan beklenmedik gelişmelerle hayatları derinden sarsılacak ve unutamayacakları bir yolculuğa çıkacaklardır.

"Ben Kumru Sonat; buraya benim, senin, bizim, enkaz altındakilerin hikayesini anlatmaya geldim.
Sen de enkaz altındasın, farkında değil misin?


Not 1:  Aylık en çok satan kitaplar listesi  her 2 ayda bir  yayınlanmaktadır. 
Not 2:  encoksatankitaplar.net sitemizde yeni yazılar her ayın 1'i ve 16'sı olmak üzere  ayda en az iki kez yayınlanmaktadır. 

Önceki Ayların En Çok Satan Kitaplar Listesi  

Benzer Yazılar

En Çok Satan Kitaplar 1552760360377465310

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item