Yeni Çıkan Kitaplar - Şubat 2022

2022 Şubat ayında yeni çıkan kitaplar neler? Okumak için hangi kitaplar seçilmeli? Kitap seçerken bu soruları merak eden okuyucular için 2022 Şubat ayında en son çıkan kitaplardan seçtiğimiz 4 kitap. İşte, Yeni Çıkan Kitaplar 2022 Şubat listesi...     


1. Ben Bahri

Ben Bahri, Emrah Tunç

Emrah Tunç
Tılsım Yayınevi, 125 sayfa

Öğretmenlik mesleğine giden yolda çekilen kutsal çile....
Bahri'nin hikayesini okurken bir ergenin ruhunun derinliklerindeki fırtınalara şahit olacaksınız.
Ben Bahri sıkıcı bir kişisel gelişim kitabı değil.
Elinizden bırakmayacağınız bir roman.
Birçok soruya kısa cevaplar bulabileceğiniz bir roman...
Ergenlere mesleki hedefler nasıl verilmelidir?
Ergenlerde sevgi açlığı nasıl oluşur?
Ergenlerde karşı cinse olan ilginin sebepleri nelerdir?
Ergenlere nasihat etmek ne derece etkilidir?
Ergenlerdeki öfke nöbetlerinin sebepleri nelerdir?
Ergenin özel eşyaları göz hapsine alınabilir mi? Telefonun ve sosyal medya hesaplarının kontrol edilmesi doğru mudur?
Ergenlere "ders çalışma" nasıl sevdirilir?
Ergenlerde odaklanamama problemi nasıl çözümlenir?
Ergene nasihat vermenin en ideal yolu nedir?
"Eskiden ergenlik mi vardı? Sorusunun perde arkasında yatan gerçeklik nedir?
Ergenlere kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Sınav günü nelere dikkat etmek gerekir?
Ergenlerin duygusal durumu sınav başarılarını etkiler mi?
Ergenin içe kapanmasının sebebi nedir?



2. Bodrum Katı, Tünelden Önceki Beyaz Ev

Bodrum Katı

Işıl Işık
Yediveren Yayınları, 304 sayfa

İstanbul Boğazı’nın kıyısında, boynunda altın bir kolye ile çarmıha gerilmiş şekilde duran bir kadın cesedi bulunur. Kısa sürede tüm ülke bu gizemli cinayeti konuşmaya başlar. Aradan geçen günlerde ise farklı yerlerde benzer cesetler bulunmaya devam eder. Kadının boynundaki kolye ise Atlas’ın ikiz kardeşi Talya’nın kolyesinin birebir aynısıdır.  Atlas, kardeşi ile cinayetler arasındaki ilişkiyi bulmaya çalışırken, hayatları babaları Enzel’in çeşitli sanrılar görmeye başlaması ve tuhaf davranışları nedeniyle altüst olur. Atlas ve arkadaşları araştırmalarına devam ederken yolları tarihi gizemli Beyaz Ev ve evin yeni sahibi ile kesişir. Cinayetler, Beyaz Ev ve Enzel arasındaki bağlantıları çözmek ve olayların perde arkasını deşifre etmek ise hiç kolay olmayacaktır! Paranormal Hikayeler ve Tünelden Önceki Beyaz Ev kitaplarının başarılı yazarı Işıl Işık’tan, aksiyon dolu ve her bölümü merak uyandırıcı bir polisiye gerilim romanı… Ürpertici gizemlerle dolu Tünelden Önceki Beyaz Ev’e başka bir gözle bakmaya hazır misiniz?



3. Son Cephe


Son Cephe, Ahmet Çevik

Ahmet Çevik
Hümanist Kitap Yayıncılık, 376 sayfa

Sanatın ve aslında onu ortaya koyan sanatçının daima bireye ve topluma anlatmak istediği bir şeyler vardır. Peki sanatçı sanatıyla bize neyi gösterir ne anlatmak ister? Muhtemelen günlük hayatımızda üzerinde durmadığımız ve ıskaladığımız güzellikleri insanı insan kılan değerleri sunar ya da bütün bunların yanı sıra bireye kim olduğunu hangi topluluğa ait olduğunu hatırlatır.

Son Cephe romanı da işte tüm bunları bir sorumluluk bilerek yüklenir ve kurgusal hikâye içerisinde tarihsel sosyolojik olayları ve gelişmeleri zaman zaman gerçek tanıkların gözünden zaman zaman da hikâye örgüsüyle bir savaş tasviri olarak verir. Roman İstiklal Savaşı'nın ilk ve son cephesi olan Musul vilayetinin Osmanlıların elinden nasıl alındığıyla beraber Birinci Cihan Savaşı'nda Türk Mîsâk-ı Millî sınırları içerisinde kalan Türk'ün bin yıllık kalesi olan Musul'un kurtarılması için Özdemir Bey ve arkadaşlarının verdiği gerçek bir mücadele öyküsünü konu almaktadır.
Ahmet Çevik'in dördüncü kitabı olan Son Cephe için "Hareket romanıdır." demek doğru bir ifade olacaktır. Çünkü eser baştan sona bir hareket içermekte daha doğrusu hareket üzerine kurgulanmış hissi vermektedir. Tarihî olayları savaşları ve askerî hiyerarşiyi içermesi de eseri daha kalıcı ve anlamlı kılmaktadır.
Zengin bir coğrafya ve kahraman panoramasının çizildiği romanda "Coğrafya kaderdir." sözü âdeta ete kemiğe bürünür. Eserin en belirgin özelliği ise bölge folklorunu bütün ayrıntılarıyla vermesidir. Gaziantep bölgesini ve insanlarını oldukça iyi tanıyan yazar Çevik bu romanıyla aynı zamanda bir hafızayı tazelemekte ve gelecek kuşaklara kültürel bir miras bırakmaktadır. Bu koca bir ömürle birlikte bir coğrafyanın tarihin ve kültürün resmigeçidini sunmaktır.


4. Denizi Yutan Balık


Denizi Yutan Balık, Gökhan Özcan

Gökhan Özcan

Vadi Yayınları, 128 sayfa

2022 yılı Şubat ayında yeni çıkan kitaplar listesinde bulunan bir diğer kitap ise, Gökhan Özcan'ın "Denizi Yutan Balık" adlı kitabı oldu.

Hepimiz çalkantılı bir denizin ortasında dalgalarla boğuşan su köhne geminin içindeyiz. Gidecek yerimiz yok, kendimizi atacağımız sakin bir kıyı yok, ne oluyorsa o mutlaka bizim başımıza geliyor, gelecek. Ne düşünüyorsak bu sallantılı geminin içinde, bu tekinsiz yolculuğun birer yolcusu olduğumuzu bilerek düşüneceğiz. Ayakta kalmak, sağlam durmak, asla umutsuzluğa kapılmamak zorundayız. Evet, canımız acıyacak, içimiz yanacak, kalbimiz gördüğümüz insanlık manzaraları sebebiyle daralacak, isyan kelimeleri dilimizin ucuna kadar gelecek ve yine de biz ayakta kalacağız. Nice masum insan zalimlerce katledilecek, insaf sınırları birçok kere aşılacak, acımasızlığın kolları aklıselimin kavrayamayacağı yerlere uzanacak ve biz yine de ‘insan’ olmakla mükellef olacağız.



Tavsiye Edilen Diğer Yazılar

Benzer Yazılar

Yeni Çıkan Kitaplar 4064169052624059975

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item