Yeni Çıkan Kitaplar - Ağustos 2022

2022 yılı Ağustos ayında yeni çıkan kitaplar neler? Okumak için hangi kitaplar seçilmeli? Kitap seçerken bu soruları merak eden okuyucular için 2022 Ağustos ayında en son çıkan kitaplardan seçtiğimiz 4 kitap. İşte, Yeni Çıkan Kitaplar 2022 Ağustos listesi...     


1. Babamın Bağlaması

Yeni Çıkan Kitaplar

Kemal Varol
Everest Yayınları, 212 sayfa

Beni bir ömür sekiz köşeli şapkasının gözünde taşıyan babamı başımın üstünde taşımak için yeniden uzun ve karlı yollara düştüm.

Yirmi beş yıl sonra bir gece yarısı kapısını çalıp ona üç günlük bir yolculuk ve ömürlük sorular bırakan Heves Ali'yi aşıkların bayramına yetiştiren Yusuf, arabasının bagajında babasının eski bavulu, ön koltuğunda üç telli bağlaması ve port bagajında tabutuyla bu kez toprağına, evine, kendine doğru yol alıyor... Babamın Bağlaması'yla Aşıklar Bayramı'nın ikinci perdesi açılıyor, Yusuf o derin kuyudan çıkıyor: Upuzun bir yolda, geçmişin sırlarıyla, geleceğin belirsizliğiyle ve hevesinden arta kalanlarla yüzleşen Yusuf, aşka, ayrılığa, ölüme ve yalnızlığa yakılmış yepyeni bir türküye kulak veriyor.

Cevdet Kudret Roman Ödülü, Attila İlhan Roman Ödülü, Fransa-Türkiye Edebiyat Ödülü ve Sait Faik Hikaye Armağanı sahibi Kemal Varol, sinemaya da uyarlanan romanı Aşıklar Bayramı'nın devamı olan Babamın Bağlaması'nda, merhaba ile hoşça kal arasındaki derin vadide yankılananlarla yine akıllardan çıkmayacak bir yolculuğa çağırıyor.

Çünkü ayrılık, sadece bir insandan değil, artık içinde olmadığımız bir hikayeden de mahrum kalmak demekti.



2. Lübeyna

Yeni Çıkan Kitaplar

Arman Atilla
İnkılap Kitabevi, 488 sayfa

Lübeyna;
Savaş meydanında, üzerinde adının yazılı olduğu gümüş bir madalyon,
Diyarbakır'da, bir fincan mırra kahvesinin boğazda bıraktığı acı tortu,
Artvin'de, görkemli bir kayın ağacının dallarından kopup, sert dağ meltemlerinin yamaç boylarına sürüklediği bir yeşil yaprak; alabildiğine özgür, alabildiğine uçarı...
Paris'te bir Edith Piaff şansonu, Zürich'te bir Lili Marleen türküsü,
İstanbul'da ise Doğu ve Batı'yı birbirinden ayıran Boğaz misali, iki yakası asla bir araya gelemeyen bir bela paratoneriydi.
Aynı zamanda bir mağaza tezgahtarı, becerikli bir terzi ve hatta bir tarihi e
ser kaçakçısıydı.
Ancak hepsinden önemlisi, o bir anneydi. Çocukları için gözünü kırpmadan canını verebilecek, onlar uğruna bu dünyada her türlü zorluğa ve güçlüğe katlanabilecek fedakar, vefakar ve cefakar bir anne...
İşte bu onun hikayesi.
Tıpkı Arapçada "sır" anlamına gelen isminin çağrıştırdığı gibi yıllarca karanlıkta kalmış, sırlarla kaplı hayatının gizemli hikayesi.
İçindeki fırtınalar kopan denizin dingin kalma çabaları gemileri süt liman sularda tutmaya yetmediği zaman,kalbinden taşıp dudaklarından dökülerek hayat bulan hikayesi.
Sıra dışı bir kadının inanılmaz olaylarla dolu yaşam öyküsü...
İkinci Dünya Savaşı'nın gölgesinde geçen 1940'lı yıllardan 2000'lere uzanan altmış yılı aşkın bir ömrün acıklı anatomisi...
Oradan oraya savrularak geçen sürgün gibi bir çocukluğun ardından aşkla, dostluklarla ve mutluluklarla olduğu kadar; acılarla, zorluklarla ve kalp kırıklıklarıyla dolu bir yaşam...
Dolu dolu geçen bir yaşam...



3. Yüreğin Üşümesin

Yeni Çıkan Kitaplar
Hatice Şahin
Zinde Reklam Yayıncılık, 144 sayfa

Bu kitabı elinizde tutuyor ve bu dizeleri okuyorsanız uzun bir yolculuğa çıkmaya hazırsınız demektir. Tıpkı eski zaman Aşıkları, ozanları, şairleri gibi.
Tarihe derin izler düşeceğine canı gönülden inandığım, aradan asırlar geçse bile şiirleri, türküleri dilden dile dolaşacak olan kıymetli şairimiz Hatice Şahin hanımı ikinci kitabı olan YÜREĞİN ÜŞÜMESİN’i Türk edebiyatına kazandırdığı için tebrik ediyoruz.
İnanıyoruz ki siz kıymetli okuyucularımız da bu kitapta kendinizden bir parça bulacak ve “sanki bu Şiir benim için yazılmış” diyeceksiniz. Çıkmış olduğunuz şiir yolculuğunda, yolun sonuna geldiğinizde “keşke hiç bitmeseydi” diyeceğiniz bir kitaptır. 


4. Düşkün Leylekler Evi

Yeni Çıkan Kitaplar

Songül Baş

Az Kitap, 536 sayfa


2022 yılı Ağustos ayında yeni çıkan kitaplar listesinde bulunan bir diğer kitap ise,  Songül Baş'ın "Düşkün Leylekler Evi" adlı kitabı oldu.
Çözmemiz gereken çok önemli bir şey vardı. Neydi o şey? Hayat… Hayatın getirdiği kapalı paketin içinden ne çıkacağını bilmiyorduk ki açmaya da korkuyorduk bu yüzden. İçinden güller mi çıkar, bir saatli bomba mı belli değildi. İnsan; hayalleri, ümitleri, kavgaları, acıları, hüzünleri, kayıpları, kazançları ve hatıraları ile yaşayamaz mıydı? Yaşamı; yazıyla, kışıyla, gündüzüyle, gecesiyle, inişiyle, çıkışıyla hep bir bütün olarak görmeliydik ki şevkimiz kırılmasın!
Mutluluk istemeyen biri var mıdır? Hiç yoktur. Toprağa gömülen hangi tohum filiz vermezdi ki! Ruhunun toprağını çapalayan, yabani otlardan temizleyen, taze taze fidanla dikebilen insanlara ne mutlu öyleyse! Kendi düşünce tezgâhımızda kurduğumuz mutluluk ve huzur dolu sarayları yine kendimiz aydınlatmak zorundaydık; bir mumla, bir fenerle yahut yıldızlarla. Umut lazımdı birazcık! Umut, ama tek başına değil, yanına mutlaka gayreti de alacak ki hangisi yorulursa diğeri onu sırtında taşıyacak!


Tavsiye Edilen Diğer Yazılar

Benzer Yazılar

Yeni Çıkan Kitaplar 1888708030938374149

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item