Yeni Çıkan Kitaplar - Nisan 2022

2022 Nisan ayında yeni çıkan kitaplar neler? Okumak için hangi kitaplar seçilmeli? Kitap seçerken bu soruları merak eden okuyucular için 2022 Nisan ayında en son çıkan kitaplardan seçtiğimiz 4 kitap. İşte, Yeni Çıkan Kitaplar 2022 Nisan listesi...     


1. Zamansız

Yeni Çıkan Kitaplar

Latife Tekin
Can Yayınları, 120 sayfa

Anlat bana sevgilim, imgeler ülkesine doğru giden bir arabadayız, direksiyon çok hafif, her an savrulabiliriz göğün içine, anlat, yan koltukta zamanı aşmış çılgın bir dinleyicin var, bırak direksiyonu, uçsun arabamız.

Çağdaş edebiyatın büyük yazarlarından Latife Tekin karantina sürecinde yazmaya başladığı bu sürpriz kitabında zamansız, zeminsiz, tanımsız ve insan varoluşunun ötesinde her türden dönüşüme, başkalaşıma açık kadim bir aşk duygusunun izinden gidiyor.

Beden, ten ve zihinde kayıtlı hafıza şiirle titreşip yeryüzünün hafızasıyla birleşirken gölün kalbinden yepyeni bir anlatı doğar: Gelincik ve Yılanbalığı suretinde açan sadece yeni bir hikâye değil kalp çarpıntısının kaydıdır. Göle ve oradan da okuruna akseden prizmatik savruluş.



2. Kavuşana Kadar


Yeni Çıkan Kitaplar

Nurcan Elver
Cinius Yayınları, 256 sayfa

İstanbul doğumlu olan Nurcan Elver roman yazarlığının yanı sıra uzun yıllar başta Levent Kırca Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu olmak üzere çeşitli tiyatrolarda oynadı. Yirmiden fazla TV dizisinde rol aldı. 2002 yılında Kuşadası Film Festivalinde 'Bando' adlı kısa film öyküsüyle En İyi Öykü Ödülünü kazandı. 2015 yılında 'Kristal Çınar Tiyatro Onur Ödülü' alan yazar 2018 yılında 'Ferda' adlı romanıyla 'Altın Kalem Ödülü'nün sahibi oldu. Türkiye Yazarlar Sendikası ve Besam üyesi olan Nurcan Elver'in yayınlanmış beş romanı bulunmaktadır. Roman senaryo ve çocuk masalları yazarlığının yanı sıra Klasik Türk Müziği ile ilgilenmektedir. Bir oğlu olan yazar halen İstanbul'da yaşamaktadır.


3. Filizlenemeyen Hayatlar


Yeni Çıkan Kitaplar

Nihat Filiz
Fa Yayınları, 288 sayfa

Ne kadar tuhaf!..
Demek ki hayat böyle bir şeydi. Kimisi yaşamdan koparılmanın sancılı ruh hâli içinde yaşarken başkalarının bilinmeyen hayatlarının yüze yansıyan kahkahaları onların mutluluk göstergesi oluyordu. Kahkaha atanların hayatlarını tek tek irdelesen Allah bilir ne acılar ne travmalar çıkardı o kahkahaların ardından. Hayat buydu işte. Diyalektiğin "zıtların birliği ve savaşımı yasası" burada en belirgin hâliyle insan davranışlarını zıt duyguları testten geçiriyordu. On beş binden fazla insan belki de hayatının en acı gününü yaşarken diğerleri onların acısına ortak olmuyor umursamadan egoist yaşamlarına devam ediyordu.
*
Her şey zıddı ile yaşam buluyordu. Ölüm yaşam ile cennet cehennem ile acı tatlı ile sevinç hüzün ile gülmek ağlamak ile yokluk varlık ile...
Başkasının acısı diğerini ilgilendirmiyordu. Sadece o anlık bir üzüntü yaşatıyor vahlı tühlü bir iki sözden sonra hayat herkes için kaldığı yerden devam ediyordu. Acıyı yaşayan acıları ile bir başına kalıyordu. Ateş düştüğü yeri yakıyordu.
*
Ben ihraç edildiğim iş yerimin belediyenin önünde derin düşüncelere dalmış insanları izlerken dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca insan acı çekiyor sevinç duyuyor kederleniyor mutlu oluyor mutsuz oluyor ve savaşıyordu. Hepsi birbirinin belki de benzer acılarının ortaklarıydı. Fakat hepsi de birbirinden ve çektiği acılardan habersizdi. Tek tek milyarlarca insan...
Görünmüyor bilinmiyordu ama bilinmeyen milyarlarca insan ve hayat hikâyesi vardı.



4. Limitsiz


Yeni Çıkan Kitaplar


Habil Ekrem

Parana Yayınları, 208 sayfa

2022 yılı Nisan ayında yeni çıkan kitaplar listesinde bulunan bir diğer kitap ise, Habil Ekrem'in "Limitsiz" adlı kitabı oldu.
Atmaca 1-Merkez-Yavuz 1 yaralıyı yollayıp içeride kalmışsınız. Ne yapıyorsunuz içeride çıkın artık." diye anons eden emniyet müdürünün bunları söylerken ne kadar gergin olduğu açıkça belli oluyordu.
"Takipteyiz ilerliyoruz." dedi Kılıç umarsızca.
"İki kişi ile ne ilerlemesi bu yaptığınız çok tehlikeli çabuk geri dönün!"
"Şu an ilerlemekten daha tehlikeli bir şey varsa o da geri dönmek." diyen Kılıç Arif'i arkada bırakmış devam ederken bir yandan da çevresini sürekli kontrol ediyordu. Müdürünün sinirden konuştuğu telsizi yemeye yakın olduğunu hissetse de kararını çoktan vermişti.
"Kılıç sana emrediyorum geri dön!" derken müdür artık telsizden ciddi ciddi bağırıyordu.
Kılıç durumdan sıkılıp telsiz kulaklığını çıkardı. Tam ileri bir adım daha atmıştı ki burnunun ucundan bir mermi geçti. Keskin nişancı atışlarına devam ediyordu...



Tavsiye Edilen Diğer Yazılar

Benzer Yazılar

Yeni Çıkan Kitaplar 8373307539405082852

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item