Yeni Çıkan Kitaplar - Temmuz 2020

Yeni çıkan kitaplar neler? Okumak için hangi kitaplar seçilmeli? Kitap seçerken bu sorulara yanıt arayan okuyucular için Temmuz 2020'de çıkan Yeni Çıkan Kitaplar'dan önerdiğimiz Yeni Çıkan 4 Kitap... 

1. Şakalar Kraliçesi

Jenny Jagerfeld
Domingo Yayınevi, 224 sayfa

Annem insanları ağlatırdı. Artık hayatta olmasa da ağlatmaya devam ediyor. Bazen babamın duş yaparken ağladığını duyuyorum. Sanırım sesinin duyulmadığını düşünüyor ama duyuluyor. Bu yüzden, ağlamayı aklımdan bile geçirmiyorum. Asla! Ayrıca kimseyi de ağlatmayacağım.
Ben insanları güldüreceğim. 
Sasha 12'sine bastı.
Magnezyumun atom numarası. Annesi, bazı insanların mayasında güldürmek olduğunu söylemişti. İliklerine kadar komikti onlar. Bırakın fıkrayı, "Sütü uzatır mısın?" derken bile güldürebilirdi herkesi. Bir de diğerleri vardı: komik olmayı sonradan öğrenenler ve ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, asla komik olamayanlar -ki öğretmeni Cecilia bu gruptaydı. Sasha doğuştan matrak değil ama bu onun şakalar kraliçesi olması için engel de değil! Mayasındaki kadar neşeye dönüşene kadar çalışmaya kararlı. Eğer birilerini güldürmeyi başarırsa, o diğer şey yok olabilir, gözlerin içinde saklanıp onları yakan ve yanaklara doğru süzülmekle tehdit eden şu gözyaşı denen şey.
Astrid Lindgren Ödülü sahibi yazar/psikolog Jenny Jagerfeld, 16 dile çevrilen ve ülkesi İsveç'te aylarca çoksatanlar listesinin tepesinde kalan Şakalar Kraliçesi'nde (Comedy Queen) zor konuları mizahla yumuşatarak dile getirebilmekteki o özel hünerini kullanıyor. 

2. Hastane Önünde İncir Ağacı


Erhan Özkan
Lirik Yayıncılık, 172 sayfa

Komşu kızı ile beşik kertmesi olan genç askere gider. Burada vereme yakalanır. Hava değişimi diyerek Yozgat'a gönderilir. Sevdiğinin ailesi: hasta olduğu için ona kızlarını göstermezler. Tedavi için İstanbul'a gider ve hastaneye yatar. Hastane odasının penceresinden gördüğü incir ağacından aldığı ilhamla aşağıdaki türküyü söyler. Hastalığından kurtulamayan gençten geriye sevdiği kıza yazdığı bu türkü kalır.
Hastane önünde incir ağacı
Doktor bulamadı bana ilacı
Baştabip geliyor zehirden acı
Garip kaldım yüreğime derdoldu
Ellerin vatanı bana yurdoldu
Mezarımı kazın bayıra düze
Yönünü çevirin sıladan yüze
Benden selam söyleyin sevdiğim kıza
Başına koysun karalar bağlasın
Gurbet elde kaldım diye ağlasın


3. Eksi Bir


Engin Yıldırım
Doruk Yayınları, 205 sayfa

Anavatanında matematik okuyan Alya, lisansüstü eğitimi için geldiği ülkede kendisi gibi akademisyen olan Dora ile evlenir. Ancak dört yıl içinde iki ülkenin arasının açılmasıyla, kendilerini anlam veremedikleri bir savaşın ortasında bulurlar. Bundan sonra değer verdikleri ne varsa yitecek, hayatları belirsizlik, korku ve yoksunluk içinde geçecektir. Bir binanın bodrum katında tek pencereli küçük bir dairede yaşamaya mahkumdurlar. Eksi Bir adını verdikleri bu evde dışlanmışlık, yalnızlık ve can sıkıntısına dayanmak zorunda kalan Alya'nın tek tesellisi hayalen görüştüğü kadın matematikçilerdir. 4.yüzyıldan 21.yüzyıla uzanan geniş bir yelpazede yaşamış olan bu kadınların ortak noktası, toplumda kadına veril(mey)en yer ve önyargılar sebebiyle aşmak durumunda oldukları zorluklardır. Kendini mutlu hissettiği tek zaman dilimi, içinde matematik barındıran anlar olan Alya, bu kadınların mücadelelerinden ve matematiğe yaptığı katkılardan etkilenir.
Alya'nın hayal ürünü dostlarından rahatsız olan ve onun duygu durum bozukluğunu iyileştirmeye çalışan Dora, bunu başarabilecek midir?

4. Ruhundaki Sırrı Keşfet


Ayşe Aslı Tufan
Yediveren Yayınları, 192 sayfa

Sen iste!
Huzura ve mutluluğa boyanmış bir kalp iste.
Yalnızca samimiyetle iste.
Hakikat sana koşacak göreceksin...
Bir umut koy önce avuçlarına,
Sonra ruhundaki sırrı iste...
İstedikçe ruhunu görecek.
Ruhundaki sırrı keşfedeceksin...
Yazar Ayşe Aslı Tufan'ın Ruhundaki Sırrı Keşfet isimli bu kitabı sizi derin bir yolculuğa çıkarıyor. Hayatta mutlu ve başarılı olabilmeniz için doğru bir şekilde istemeyi öğretiyor.
Hem doğru bir şekilde istemeyi öğrenecek hem de ruhunuzdaki sırrı keşfedeceksiniz... 

Benzer Yazılar

Yeni Çıkan Kitaplar 6739870298178782256

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item