Yeni Çıkan Kitaplar - Şubat 2020

Yeni çıkan kitaplar neler? Okumak için hangi kitabı seçmeli? Kitap seçerken bu sorulara yanıt arayan okuyucular için Şubat 2020 için Yeni Çıkan Kitaplar'dan önerdiğimiz 4 Yeni Çıkan Kitap... 

1. Bin Aşık Yılı Uzakta

Yılmaz Erdoğan - Bin Aşık Yılı Uzakta
Şubat 2020 - Yeni Çıkan Kitaplar
Yılmaz Erdoğan
İnkılap Kitabevi, 96 sayfa

Yeterince gerdim
Artık eriyorum.
Damla damla
Oluk oluk... 
 
Bir yolculuk
Maddenin halleri arasında
Ahval sarmaşığının spiral gölgesinde
İki otuz beş bir kadrajda
Ve yakın plan
Kendimle vedalaşıyorum.
...
Küfretmeyi bıraktım.
Sabır çitliyorum.

2. Gondolin'in Düşüşü

2020 Şubat - Yeni Çıkan Kitaplar
J.R.R. Tolkien
İthaki Yayınları, 392 sayfa

Tolkien’in yayımlanmamış eserleri arasında Christopher Tolkien’in yayıma hazırladığı son kitap olan ve Kadim Zamanlar’ın üç büyük öyküsünden biri olarak tasarlanan Gondolin’in Düşüşü nihayet Orta Dünya hayranlarıyla buluşuyor!
Etrafını kuşatan dağların ortasındaki bir ovaya inşa edilmiş ve dört bir yanı düşmanların orayı bulmasını engelleyen bir büyüyle çevrelenmiş olan efsanevi Gondolin şehri yüzyıllardır ayaktaydı. Gondolin şehrinde mağrur ve adil bir Elf halkı yaşıyordu. Gondolin dışında kalan yerler ise Morgoth’un boyunduruğu altındaydı ve ister İnsan olsun ister Elf, herkes kölelik hayatı yaşıyordu.
Elf ve İnsan kavimlerinin cefasına kulaklarını tıkayan Valar arasında Morgoth’a karşı planlar kuran tek tanrı ise Suların Efendisi, Derinlerin Sakini Ulmo’ydu. Akarsuların aktığı, göllerin uzandığı ve denizlerin kıyısı olan her yerin efendisi olan Ulmo kendisine bir ulak seçerek onu Gondolin’e gönderecekti. Ve böylece Orta Dünya’da çağlar boyunca yankıları hissedilecek bir olaylar silsilesi başlamış olacaktı.
J.R.R. Tolkien’in “bu hayali dünyada yazdığım ilk öykü” diye nitelediği Gondolin’in Düşüşü, Christopher Tolkien’in öykünün geçirdiği evrime dair notları ve Alan Lee’nin artık klasikleşen tarzıyla çizdiği illüstrasyonlarıyla her Tolkien severin kütüphanesine katmak isteyeceği bir eser.

3. Bir Yolculuktur Aşk

Yeni Çıkan Kitaplar - Şubat 2020
Yeni Çıkan Kitaplar- Şubat 2020
Betül Ak Örnek
Hayy Kitap, 256 sayfa

Kendini okyanusta bir damla sanma
Damlanın içinde kocaman bir okyanussun
“Seni kendime sakladım. Elimin değmediği ellerini ve dokunamadığım saçlarını usulca yüreğimin rafına kaldırdım.
Yürüdüğüm yolların sana çıkması için değil, bir gün seninle birlikte yürümek için bekledim tüm duraklarda.
Sevdiğin olmak için değil, seni seven olmak için adadım ömrümü.
Koltuğun en rahat yerini, masanın başındaki sandalyeyi sana ayırdım. Sakallarını, gözlerini ve ellerini başka kimse görmesin diye gecenin karanlığıyla örttüm de hepsini kendime sakladım.
Bu dünyadaki cennetimizi sonsuzluğa taşımak için ahretlik bir tutkuyla sevdim seni.
Seni, kendime sakladım. Hangi yağmurda ıslanıp üşüdüysen, ısıtmak için seni, yüreğimin yangınını sensizlik çırasıyla ateşledim.
Seni gönlüme yakıştırdım, niyet ettim sonsuza kadar kendimi sana saklamaya.”
Günlük duyguların, geçici heveslerin, anlık iltifatların hüküm sürdüğü değil, ebedî güzelliklerin barındığı “biz” mabedine dönüşü anlatan çarpıcı bir aşk hikâyesi.
Ömür denilen seyrüseferde kâinatın işaret ettiği mesajların ışığında kendini keşfetme arayışı ve tevafukların izinde bir hakikat yolculuğu…
Canı yanacak diye korkan niyet etmeden dönsün yolundan.

4. Evim Temiz Mutluyum

Evim Temiz Mutluyum

Mrs Hinch
Profil Kitap, 240 sayfa

Lavabonuzu parlatıp ruhunuzu ışıldatmak istiyorsanız bu kitap tam size göre!
Mrs Hinch (@mrshinchhome) Instagram’da 2,9 milyon takipçisi olan bir “temizlik gurusu”! “Hinççiler” adını verdiği takipçileri ona o kadar sadıklar ki Bayan Hinch’in önerdiği her ürün anında kapışılıp tükeniyor. Hatta raflar boş kalınca ürünler karaborsaya bile düşebiliyor.
Sophie Hinch genç ve modern bir kadın için temizlik dünyasını yeniden tanımlıyor. “Hinçlemek” dediği eylemle temizlik yapmayı eğlenceli hale getiriyor. Evinizi hangi temizlik ürünleriyle nasıl pırıl pırıl yapabileceğinizi göstermenin yanı sıra gittikçe karmaşıklaşan bir dünyada huzur bulacağınız o sakin ve düzenli alanı yaratabilmeniz için sizi motive ediyor. Hatta daha derin bir noktaya işaret ederek temizliğin; kaygıyı ve stresi hafifleten, zihinsel sağlığı koruyan iyileştirici yanını gözler önüne seriyor.
Anksiyeteyle mücadele, günlük-haftalık-aylık-mevsimlik temizlik rutinleri, sahip olunması gereken mucizevi temizlik ürünleri ve pratik ipuçlarıyla Mrs Hinch sizi iç enerjinize ulaştıracak, temizlikten keyif almanızı sağlayacak ve rahatlayabileceğiniz temiz bir odanın kapısını aralayacak…

Benzer Yazılar

Yeni Çıkan Kitaplar 354727808520833321

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item