Yeni Çıkan Kitaplar - Ekim 2022

2022 yılı Ekim ayında yeni çıkan kitaplar neler? Okumak için hangi kitaplar seçilmeli? Kitap seçerken bu soruları merak eden okuyucular için 2022 Ekim ayında en son çıkan kitaplardan seçtiğimiz 4 kitap. İşte, 2022 Ekim Ayında Yeni Çıkan Kitaplar listesi...     


1. 8 Dakika 27 Saniye

Sekiz Dakika 27 Saniye, Yeni Çıkan Kitaplar

Turgay Yılmaz
Yitik Ülke Yayınları, 160 sayfa

Bugünün dünyasında bir bilgisayarda ne saklanır? Tabii ki hiçbir şey. Ankara'da bir gün bir evden bir bilgisayar çalınır. Basit hırsızlık gibi görünen bu olay deşildikçe ardındaki katmanlara çok şaşıracaksınız. "Gül Nazik" içli bir türküdür. Gerisinde Kurtuluş Savaşı destanı yatar. Roman boyunca hüzünle dinleyeceksiniz. İbni Haldun adını belki duymuşsunuzdur onun felsefesini de bu polisiye macerada merakla okuyacaksınız. 8 Dakika 27 Saniye; daha önce Korkak Yiğitler ve Felç adlı romanları yazan Turgay Yılmaz'ın benzersiz üslubuyla akan sürükleyici bir polisiye-macera.

2. Gönül Tufan

Gönül Tufan, Yeni Çıkan Kitaplar

Ayça Güçlüten
İthaki Yayınları, 168 sayfa

Kanca geçmeyiversin bir kere enseye. Çekiyor acımadan. Çirkinliğin kancası bu, güzelliğin, arafın, kem gözlerin… Suyunu yitirme korkusu öyle çetrefil ki, zehrine aşina olduğu bataklığa sıkı sıkı sarılıveriyor herkes. Sonrası yakarış ve çırpınış. Kanca derine iniyor, kan sıcağından oluyor, su bulanıyor. Ama tersine aktığı da görülüyor suların. İp kopuyor, yaşıyor kancasıyla insan. Gönül Tufan, kanıksanıp üzerine düşünme gereği duyulmayan bir öteki anlatısı. Ayça Güçlüten, bu romanıyla güzele sırt çevirip unutulmayacak bir çirkin hikâyesi armağan ediyor bize. Güçlü karakterleri, tedirgin edici atmosferi ve usta işi kurgusuyla Gönül Tufan, uzun zaman konuşulacak bir eser. "Çirkinliği, yarasının günbegün kalınlaşan kabuğu olabilir mi? Hangi yara güzelce kabuklanır ki? Kan kurur, parçalanmış dokular ve hücreler birbirine karışarak bakılamaz bir tabaka oluşturur, ölü moleküller cesetlere dönüşerek yerleşir. Kabuk, ardında bir sır saklamaya baslar.”


3. Hayat: Bitmeyen Bir Resim

Hayat: Bitmeyen Bir Resim, Yeni Çıkan Kitaplar

Fikret Özkurt
Telgrafhane Yayınları, 196 sayfa

2022 yılı Ekim ayında yeni çıkan kitaplar listesinde bulunan bir diğer kitap ise,  Fikret Özkurt'un "Hayat: Bitmeyen Bir Resim" adlı kitabı oldu.
"Bazen 'içimizdeki ben' 'hayalimizdeki ben'le yüzleşir..."
Bu roman kırk yılı aşkın evliliğinin bütün beklentilerini kazanımlarını ve ruhsal birikimlerini tartarak aldığı cesur kararla sırf resim dünyasına yeniden dönüp özgürce resimler yapabilmek için evini eşini ve kızını geride bırakıp hiç tanımadığı bir adaya doğru yola çıkan Ressam Z'nin romanı...
Olanla olması gerekenin; yaşanmışlıkla hayal edilenin kişinin benliğindeki meydan savaşı...

4. Vasiyet

Vasiyet, Ferda İcat Topçu, Yeni Çıkan Kitaplar

Ferda İcat Topçu

X On Kitap, 208 sayfa


"Evlat ağlama ve dinle vasiyetimi. Yıllar önce benden alınanı geri almalısın. Evet zamanı geldi artık senin olanı git ve al. Hemen Kuzey Kıbrıs'a gitmeli ve orada Yavuz Hasan amcanı bulmalısın o sana her şeyi anlatacak. Bir de seni nasıl sevdiğimi..."
Babasının solmuş yüzünde zorla kıpırdayan dudaklarından dökülen son cümlelerdi bunlar. Yaşadığı bu ayrılık ne kadar zor ve acıysa yeniden bir araya gelmek de bir o kadar imkânsızdı artık.
"Her şey yolunda gidecek kimsenin odaya girmesine müsaade etmem rahat ol ama elini de çabuk tut. Son bir şey daha... Trafiğin soldan aktığını sakın unutma başına bir iş gelsin istemiyorum."

Tavsiye Edilen Diğer Yazılar

Benzer Yazılar

Yeni Çıkan Kitaplar 4028842867096549010

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item