Kızıl Saçın Tarihi

Konusunda Türkiye’nin ilk, dünyanın ise üçüncü kitabı olan “Kızıl Saçın Tarihi” e-kitap olarak internet üzerinde yayınlandı. Devrim İbrahim ...

Kızıl Saçın Tarihi
Konusunda Türkiye’nin ilk, dünyanın ise üçüncü kitabı olan “Kızıl Saçın Tarihi” e-kitap olarak internet üzerinde yayınlandı. Devrim İbrahim tarafından yazılan araştırma türündeki kitap kızıl saç sahibi olan herkesin ortak bir tarihsel geçmişe de sahip olduğu tezini ortaya atıyor.

Kitap ile ilgili olarak yapılan duyuru metninde, “Ankara’dan İrlanda’ya uzanan geniş bir coğrafya içinde kızıl saçın tarihsel izleri takip ediliyor” açıklamasına yer verilmiş.

Kitap, Hayreddin Paşa’dan Leonardo Da Vinci’ye, Hürrem Sultan’dan Marilyn Monroe’ya kadar pek çok kızıl saçlı ünlüler’in peşine düşüyor.

Kitap hakkında yazar tarafından yayınlanan sonsöz ise şu şekilde;
“İnsana farklı olduğunu başkaları öğretir. Ben de kendimden yola çıkarak hep bu konuyu araştırmak istemiştim. Ancak uzunca bir süre konuyla ilgili hiç Türkçe kaynağa rastlayamadım…

2000 yılında Murat Arslan ve 2016 yılında Mehmet Ali Kaya tarafından yazılan Galatya kitapları da diğer kaynaklar. Eğer -geç de olsa yazılmış- bu kitaplar olmasaydı böyle bir tez sunamazdım. Galatları öğrenmek tezi daha da güçlendirmemi sağladı.

Uzun zamandır topladığım notlar ile yeni kaynaklardan edindiğim bilgileri pandemiden fırsat bilerek yazıya dökmeye karar verdim. Bu süreçte yerli ve yabancı çok fazla ek kaynaktan da faydalandım.

Öncelikle bu e-kitap ileride yapılacak daha profesyonel çalışmalar için hızlı bir başlangıç olması amacıyla yazıldı. Asıl hedefim basılı bir kitaptı ancak e-kitap olarak internette yayınlamanın öncelikli amacına daha iyi hizmet edeceğini düşündüm. Böylece her zaman daha fazla kişiye ücretsiz olarak ulaşacak ve her an yeni bilgiler ile güncellenebilen canlı bir kaynak olacaktı.

Hitler'in de söylediği gibi "Tek Millet, Tek Devlet, Tek Dil" gibi içi boş kavramların karşısında durarak halkların oluşturduğu ve adına millet denen mozaiğin sadece bir rengini anlatmaya çalıştım. Anadolu’da Kürtler, Rumlar, Ermeniler, Araplar, Zazalar, Lazlar ve Çerkesler olduğu kadar Keltler'in de var olduğunu anlatmak istedim. Umarım bu e-kitapla Türkiye etnisitesine küçük bir katkım olmuştur.”

Kızıl Saçın Tarihi kitabını https://kizilsacintarihi.blogspot.com/ adresinden okuyabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Tanıtım 3521738213148365762

Yorum Gönder

emo-but-icon

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Yorumlar

item